Dijk, Diederik van (SGP)

Portret van Diederik van Dijk (SGP)

Diederik van Dijk

SGP
Geboren op 22 November 1971 (50 jaar oud)
Woont in Benthuizen

Diederik van Dijk is vanaf 9 juni 2015 lid van de SGP-fractie in de Eerste Kamer.

Voordat ik in de Eerste Kamer kwam, werkte ik heel lang voor Kamerleden in de Tweede Kamer. Toen was ik druk met het buitenlands beleid. Het leukste vind ik het bezoeken van andere landen. De meest bijzondere reis was een reis naar Noord-Korea. Daar ben ik een week geweest. Ik wilde daar meer te weten komen over christenen die vervolgd worden door de overheid. Heel leerzaam waren ook de reizen naar Nigeria, Amerika en Israël.

Heeft u een huisdier?
Wij hebben een hond met de naam Beau. Mijn vrouw en ik hebben haar gekocht voor de kinderen. Zij zijn er dol op, maar ik ben degene die haar altijd moet uitlaten!

Wat is uw lievelingseten?
Ik ben gek op spare-ribs, geroosterd op een ouderwets kolenvuurtje.

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’ en wie is uw grote voorbeeld?
Je mag meehelpen om Nederland een heel klein beetje mooier en leuker te maken. Dat is toch prachtig!
Het belangrijkste van mijn werk vind ik om te laten zien dat het christelijk geloof heel belangrijk is in de politiek. Zonder de bijbel zou ik niet goed weten wat recht of onrecht is, of wat goed of slecht is. Op dit punt heb ik veel geleerd van G. Groen van Prinsterer. Die leefde in de negentiende eeuw. Vanuit zijn geloof in Jezus Christus was hij ook actief als Kamerlid.

Heeft u kinderen?

Mijn vrouw Jacqueline en ik hebben vijf kinderen. Die vinden het soms best leuk om mee te gaan naar het Binnenhof om te zien wat hun vader daar doet.

Wat is uw hobby?
Ik houd erg van lezen, maar ook van schaken en motorrijden. Ook vind ik het erg gezellig om met vrienden te gaan eten. Verder voetbal ik veel met mijn kinderen.
Vroeger heb ik altijd fanatiek gekorfbald en piano gespeeld. Daar heb ik nu niet zoveel tijd meer voor.

Wat wilde u worden toen u klein was?
Ik heb nooit gedacht dat ik in de politiek terecht zou komen. Ik wilde altijd dierenarts in Afrika worden. Dus: je weet maar nooit! Kom gerust eens langs op het Binnenhof!