Bruijn-Wezeman, Reine de (VVD)

Portret van Reina de Bruijn-Wezeman (VVD)

Reine de Bruijn-Wezeman

VVD
Geboren op 16 November 1954 (67 jaar oud)
Woont in Oss

Reina is sinds op 21 maart 2017  lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer

Wat is uw hobby ?
Mijn hobby’s zijn pianospelen, in de tuin werken, wandelen en samen met mijn man verre reizen maken. Op reis beleef ik vooral veel plezier aan mooie natuur en oude culturen (hoe de mensen vroeger leefden en woonden).

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’?
Het is leuk om lid te zijn van de Eerste Kamer omdat ik me zo bezig kan houden met dingen die voor mensen belangrijk zijn. Zoals leven in een vrij land, goed onderwijs kunnen volgen en als je ziek bent goede zorg kunnen krijgen. De Eerste Kamer vergadert niet zo vaak als de Tweede Kamer, daarom heb ik tijd over om iedere week een dagje op mijn kleinkinderen te passen. Dan gaan we samen knutselen, koken, naar de speeltuin of gewoon een ijsje eten en verhalen vertellen over school.

Wie is uw grote voorbeeld ?
Mijn grote voorbeeld is Rosa Parks. Zij kwam op voor de rechten van mensen met een donkere huidskleur in de Verenigde Staten. Ze werd beroemd omdat ze in de bus weigerde op te staan voor een blanke. Rosa is voor mij het voorbeeld van hoe je door iets kleins te doen toch iets groots in beweging kan zetten.

Wat wilde u worden toen u klein was ?
Toen ik klein was wilde ik in een ziekenhuis gaan werken. Dat is ook uitgekomen. Ik ben verpleegkundige geweest en heb 35 jaar in het ziekenhuis gewerkt.