Bikker, Mirjam (ChristenUnie)

Portret van Mirjam Bikker (ChristenUnie)

Mirjam Bikker

ChristenUnie
Geboren op 8 September 1982 (39 jaar oud)
Woont in Gouda

Mirjam Bikker is geboren in Gouda op 8 september 1982 en woont in Gouda. Ze zit sinds 31 maart 2021 in de Tweede Kamer namens de ChristenUnie.

 

Wat is uw hobby ?
Lezen, leuke uitstapjes maken met onze kinderen

Heeft u een huisdier ?
Nee

Wat is uw lievelingseten ?
Appeltaart

Van welk soort muziek houdt u ?
Het allermeest van de muziek van Bach

Waar kunnen we u ’s nachts voor wakker maken?
Voor een leuke kampeervakantie

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’
Als Kamerlid mag ik elke week met mijn collega’s nadenken over de wetten van Nederland en de regering controleren. Dat is een grote eer, maar ook heel leuk en bijzonder werk! Ik vind het dan belangrijk dat de wetten van Nederland juist arme mensen of mensen met problemen helpen. Maar ook dat we in Nederland goed voor de schepping, (de natuur) zorgen en dat we in een veilig land kunnen wonen.

Wie is uw grote voorbeeld ?
Ik lees graag in de Bijbel, daarin staan heel veel verhalen over allerlei mensen die op God vertrouwden. Zoals koningin Esther die haar eigen leven waagde om haar volk te redden, of Ruth, een meisje dat mee op reis ging naar een ver land om voor haar schoonmoeder te zorgen.

In de politiek vind ik William Wilberforce (1759-1833) een heel bijzonder voorbeeld. Hij vocht tegen het grote onrecht van zijn tijd, slavernij. Maar er zijn nog veel meer namen te noemen!

Speelt u een instrument ?
Ja, viool (al speel ik nu veel te weinig)

Heeft u kinderen ?
Ja, drie kinderen, een meisje en twee jongens.

Wat wilde u worden toen u klein was ?
Dat veranderde heel vaak! Ik wilde juf worden, dokter, boerin, zendeling, violiste, journalist en nog veel meer… Maar Eerste Kamerlid had ik niet bedacht!