Bisschop, Roelof (SGP)

Portret van Roelof Bisschop (SGP)

Roelof Bisschop

SGP
Geboren op 30 November 1956 (65 jaar oud)
Woont in Veenendaal

Roelof Bisschop is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de fractie van de SGP.

Wat is uw hobby ?
Ik houd erg van geschiedenis. Ik lees daar graag over, maar ik zoek ook graag in een archief zelf dingen uit om er over te schrijven. Oude boeken vind ik ook geweldig mooi. En daarnaast vind ik het leuk om te klussen, gewoon iets moois uitdenken en dan maken met je handen.

Heeft u een huisdier ?
Zeker, we hebben een mooie grote hond, een Berner Sennen. Die hondensoort is erg waaks, maar ook erg vriendelijk. Als we gasten ontvangen die hij nog niet kent, blaft hij de hele buurt bij elkaar. Maar als hij merkt dat het wel goed zit, is hij binnen een paar minuten al een goede vriend van hen.

Wat is uw lievelingseten ?
Chinees, maar ook een goeie stamppot boerenkool met lekkere worst erdoor vind ik heerlijk.

Van welk soort muziek houdt u ?
Klassiek en orgelmuziek.

Waar kunnen we u ’s nachts voor wakker maken ?
Nou, liefst niet wakker maken – dan blijf ik nog liever zolang op. Maar als je een mooi oud boek hebt waar ik naar op zoek ben, mag je me daar elk moment van de dag of van de nacht mee lastig vallen.

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’ ?
Het leukste is het contact met allerlei mensen en organisaties. Heel mooi is ook dat je dingen soms echt kunt veranderen. Ik ben heel lang leraar geweest en daarna schooldirecteur, maar als je de regels in het onderwijs echt wilt veranderen, moet je toch in de Tweede Kamer zijn.

Wie is uw grote voorbeeld ?
Groen van Prinsterer, een christelijke politicus uit de 19e eeuw.

Speelt u een instrument ?
Ik zing graag, maar ik bespeel geen instrument meer.

Heeft u kinderen ?
Mijn vrouw en ik hebben zes kinderen, drie jongens en drie meisjes. Het was dus altijd een gezellige boel bij ons thuis. Het leuke is dat enkele kinderen inmiddels zelf getrouwd zijn en ook weer kinderen hebben. Daar kan ik echt van genieten. Ze zijn altijd allemaal hartelijk welkom bij ons als opa en oma.

Wat wilde u worden toen u klein was ?
Toen ik op de lagere school zat, wilde ik de sterkste smid van het land worden. Op de middelbare school was ik van plan een steengoeie kruidendokter te worden. Maar door de jaren heen veranderde dat weer en wilde ik graag het onderwijs in. Ik ben dus geschiedenisleraar geworden. Later werd ik schooldirecteur en nu ben ik Kamerlid.