Staaij, Kees van der (SGP)

Portret van Kees van der Staaij (SGP)

Kees van der Staaij

SGP
Geboren op 12 September 1968 (53 jaar oud)
Woont in Benthuizen

Kees van der Staaij werd op 12 september 1968 in Vlaardingen geboren. Hij is sinds mei 1998 lid van de Tweede-Kamerfractie van de SGP. Kees is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Hij woont in Benthuizen. Kees heeft rechten gestudeerd. Zijn hobby’s zijn lezen en orgelmuziek.

In de Tweede Kamer houdt Kees zich onder andere bezig met justitie, binnenlandse zaken, volkshuisvesting, milieu en verkeer en waterstaat.


Wat is uw hobby ?
Ik ga heel graag met familie of vrienden varen met een klein bootje. Gelukkig woon ik in een plek met veel water.

Heeft u een huisdier ?
Wij hebben thuis twee slangen, maar die zijn eigenlijk van mijn kinderen. Het zijn echt mooie dieren. Pas waren we er één kwijt, die bleek zich verstopt te hebben in de bank. Hij had geen zin om uit de kussens te komen. Ik heb toen zelfs het kussen van de bank kapot moeten snijden om de slang eruit te kunnen halen.

Wat is uw lievelingseten ?
Gewoon macaroni vind ik altijd weer heerlijk.

Van welk soort muziek houdt u ?
Vooral van klassieke muziek en ook liederen waar je samen bij kunt zingen. Bijvoorbeeld het Wilhelmus.

Waar kunnen we u ’s nachts voor wakker maken ?
Voor een goed gesprek

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’ ?
Een Kamerlid heeft vaak contact met heel veel mensen. Vooral die contacten vind ik erg leuk. Bijvoorbeeld met oudere mensen of met politieagenten.

Wie is uw grote voorbeeld ?
Oef, dat is een lastige vraag… Mensen uit Bijbelverhalen  inspireren mij, bijvoorbeeld iemand als Daniël, een joods jongen die als gijzelaar werd meegenomen naar Babylon. Hij staat moedig  voor zijn geloof, ook als hij daar last mee krijgt, maar gaat ook goed om met mensen die heel anders denken dan hij.

Speelt u een instrument ?
Een heel klein beetje piano.

Heeft u kinderen ?
Samen met mijn vrouw heb ik twee kinderen, die inmiddels allebei op de middelbare school zitten. Wij hebben ze toen ze nog heel klein waren uit Colombia geadopteerd.

Wat wilde u worden toen u klein was ?
Toen ik op de basisschool zat, wilde ik zendeling of arts worden. Het geloof en het helpen van mensen is voor mij toch wel belangrijk. Maar hoe ouder ik werd, hoe interessanter ik de politiek begon te vinden.