Wiersma, Dennis (VVD)

Portret van Dennis Wiersma (VVD)

Dennis Wiersma

VVD
Geboren op 19 februari 1986 (35 jaar oud)
Woont in De Bilt

Wat is uw hobby?
Ik houd van hardlopen, je kan zelf plannen wanneer je het doet en kan er lekker je hoofd mee leegmaken. Ik heb twee keer de marathon van New York gelopen, dat was echt een hele belevenis. Verder houd ik als Fries van schaatsen en hoop ik nog een keer de Elfstedentocht te mogen rijden.

Heeft u een huisdier?
Nee, hoewel mijn vrouw heel graag een kat zou willen. Vroeger hadden we thuis wel altijd een hond, dus misschien komt die er nog een keer.

Wat is uw lievelingseten?
Chocola, daar ben ik enorm verslaafd aan. En Italiaans eten vind ik ook heel lekker!

Van welk soort muziek houdt u?
Daar ben ik eigenlijk erg makkelijk in, ik vind veel leuk. Jazz, pop, klassiek, maar ook de fantastische Nederlandse DJ’s beluister ik graag. Maar mijn lievelingsnummer is toch wel My way van Herman Brood.

Waar kunnen we u ’s nachts voor wakker maken?
De Elfstedentocht! Als Fries is het mijn grote droom om die nog eens te kunnen schaatsen.

Wat is het leukste aan ‘Kamerlid zijn’?
Dat ik kan meedenken over wat er beter kan in Nederland. Zodat mijn pasgeboren dochter in de toekomst in een nog mooier land kan wonen.

Wie is uw grote voorbeeld?
Ik heb niet echt bekende namen als voorbeeld, ik word het meest blij van bijvoorbeeld vrijwilligers die een groot deel van hun tijd besteden aan het helpen van een sportclub of ouderen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Speelt u een instrument?
Ja, ik vind drummen erg leuk. Ik heb jarenlang bij het plaatselijke muziekkorps gespeeld. En ik wil heel graag nog goed piano leren spelen.

Heeft u kinderen?
Ja! Mijn vrouw en ik hebben net ons eerst kindje gekregen. Een dochter!

Wat wilde u worden toen u klein was?
Professioneel tennisser. Ik heb jarenlang op tennisles gezeten, maar toen ik ging studeren had ik er geen tijd meer voor. Ik was niet heel slecht, maar professioneel speler worden zat er toch niet echt in.