De nieuwe lespakketten voor schooljaar 2023-2024 zijn vanaf nu te bestellen!

Het lesprogramma van de Derde Kamer der Staten-Generaal bestaat uit twee gratis te bestellen lespakketten: deel 1 voor beginners en deel 2 voor gevorderden. Het thema van de lespakketten is Prinsjesdag en het lesmateriaal wordt dan ook geleverd in een heus koffertje! De nieuwe lespakketten voor schooljaar 2023-2024 zijn vanaf vandaag te bestellen.

Met één lespakket kun je vier lessen van een uur geven. Elke les bestaat uit een filmpje, opdrachten uit een werkboekje en een debatspel waarbij leerlingen als echte Kamerleden met elkaar in debat gaan. Wij raden aan om het lesprogramma in de week van Prinsjesdag in september te starten. Lukt dat niet? Het lesprogramma is ieder moment van het jaar te gebruiken om je klas wegwijs te maken in de landelijke politiek.

Bestellen

Klik hier om een lespakket te bestellen

Tip! Heb je al eens een koffertje met lesmateriaal besteld en deze nog steeds in je bezit? Kies dan voor een pakket zonder koffertje. Dit is duurzamer en zorgt ervoor dat we meer koffertjes kunnen leveren aan scholen die er nog geen hebben.

Je bestelling wordt na de zomervakantie geleverd waarbij rekening wordt gehouden met de regio’s.