Spelletjes

Speel een van de onderstaande games:

Van Plan Tot Wet

Kies een plan en help de minister om van dit plan een wet te maken. Zoek je weg naar de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de koning.

Coalitiespel

Vorm een stabiele coalitie tussen verschillende partijen. We noemen het een stabiele coalitie, als de partijen die gaan samenwerken  meer dan de helft van de zetels hebben. Klik op de partij in de rechterkolom om het partijprogramma te zien.  Klik op “Toevoegen aan de coalitie” om de partij toe te voegen aan de coalitie. Klik nogmaals op de partij om de partij uit de coalitie te verwijderen. Ga zo door tot de coalitie is gevormd en er een coalitiecijfer verschijnt.. Het icoon voor de standpunten wordt groen als er overeenkomst is tussen de partijen en rood als er geen overeenkomst is tussen de partijen. De icoon blijft grijs als er geen overeenkomst is en er nog geen meerderheid is behaald.

Verschillen memory

Ontdek de verschillen tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Speel het memory-spel en probeer zo snel mogelijk de kaartjes bij elkaar te zoeken.

Polderwolde

Polderwolde is een rustig, fictief dorpje aan het water. De bewoners houden van natuur, maar er zijn ook fabrieken nodig. Dijken beschermen het dorp tegen het water, maar dat kost veel geld. Moeilijke keuzes. Kun jij het dorp inrichten en alle bewoners blij maken?

Hoe werkt politiek

Leg de puzzelstukjes op de goede plaats. En ontdek hoe de politiek werkt.