Spelletjes

Speel een van de onderstaande games:

Van Plan Tot Wet

Kies een plan en help de minister om van dit plan een wet te maken. Zoek je weg naar de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de koning. Meer informatie over hoe een plan een wet wordt kun je hier vinden.

Coalitiespel

Vorm een stabiele coalitie tussen verschillende partijen. We noemen het een stabiele coalitie, als de partijen die gaan samenwerken  meer dan de helft van de zetels hebben. Klik op de partij in de rechterkolom om het partijprogramma te zien.  Klik op “Toevoegen aan de coalitie” om de partij toe te voegen aan de coalitie. Klik nogmaals op de partij om de partij uit de coalitie te verwijderen. Ga zo door tot de coalitie is gevormd en er een coalitiecijfer verschijnt.. Het icoon voor de standpunten wordt groen als er overeenkomst is tussen de partijen en rood als er geen overeenkomst is tussen de partijen. De icoon blijft grijs als er geen overeenkomst is en er nog geen meerderheid is behaald.

Verschillen memory

Ontdek de verschillen tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Speel het memory-spel en probeer zo snel mogelijk de kaartjes bij elkaar te zoeken. Meer informatie over de verschillen tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer kun je hier vinden.

Hoe werkt politiek

Leg de puzzelstukjes op de goede plaats. En ontdek hoe de politiek werkt. Meer informatie over hoe de politiek werkt kun je hier vinden.